Scampi met tomatencouillie

4
15 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Tomatencouillie:
  • 2 Snij 1 sjalotje heel fijn.
  • 3 1 teentje look geplet.
  • 4 De tomaat in kwartjes snijden en ontdoen van de pitjes en het vel. Het vruchtvlees in blokjes snijden.
  • 5 Stoof het sjalotje glazig (niet laten kleuren)aan in een klontje solo.
  • 6 Voeg het geplette lookteentje samen met een snuifje tijm toe.
  • 7 Blus het geheel met de witte wijn en voeg nu het versneden tomatenvlees toe en kruid met peper & zout.
  • 8 Laat dit alles enkele minuten stoven op een laag pitje.
  • 9 Bak ondertussen de scampi in boter en kruid met peper & zout.1
  • 0 Verdeel de scampi in de schaaltjes en doe er een koffielepel van de tomatencouillie over. Werk af met gesneden bieslook.

Scampi met tomatencouillie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mozzarellalapjes
20-30 min -
Bekijk recept
Kalderaat
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept