Zoek
Scampi op z'n Spaans !
4
15 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 st Sjarlotten
1 teentje Knoflook
1 koffielepel olijfolie
400 gr gepelde scampi
30 ml Cognac
50 ml Maderawijn
1/2 koffielepel Curry poeder
3 eetlepels Tomatenpuree
Cayenne peper
zout
Gemengde sla
240 ml Room tot 8% Vet gehalte
Bereiding
1
Zo maak je het.
2
Pel de sjalotten en de knoflook en hak deze fijn.
3
verwarm de olijfolie in een ruime pan bak en fruit de sjalotten en de knoflook er in.
4
Voeg de scampi toe en bak gedurende 1 minuut mee.
5
Voeg de cognac toe en flambeer deze.
6
Laat de cognac uitkoken en blus met de maderawijn en voeg
7
onmiddellijk de room toe.
8
Voeg de tomaten puree ,de curry poeder en een beetje cayennepeper toe.
9
Naar gelang eigen smaak kan men meer toevoegen van de cayennepeper of curry poeder.1
0
Breng alles even stevig aan de kook en kruid af met zout.1
1
Schik op een bord en werk af met de gemende sla.1
2
ook lekker met pasta of gewoon stokbrood.1
3
Smakkelijk?
Scampi op z'n Spaans ! is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Sangria
15 min
Bekijk recept
Tijgergarnalen op zijn Spaans
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante rode dipsaus
10 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Knapperige taartjes met salsa van garnalen
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept