1 Haal het vruchtvlees uit de avocado’s: snijd ze doormidden, haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees eruit. Voeg wat citroensap toe tegen de verkleuring en prak met een vork tot een romige massa. Zet dit even opzij. Pel de scampi’s maar laat de staart er nog aan. Verwijder ook het darmkanaal. Snijd de scampi in twee tot aan de staart. Zet ze even opzij.
2 Snijd de sjalotten en de paprika’s in hele kleine stukjes en stoof ze in een scheutje olijfolie. Voeg de kerstomaatjes hieraan toe. Laat alles op een laag vuurtje verder garen tot de tomaatjes openspringen.
3 Bak in een andere pan de scampi’s in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak ze niet te lang want dan zullen ze taai zijn. 5 à 7 minuten is genoeg.
4 Haal de pan met de groenten van het vuur en meng er de avocado onder zodat die wel warm wordt maar niet meebakt.
5 Dresseer de scampi’s boven op het warme avocadomengsel.
Scampi met warme advocado (puur slank) is een recept van Solo Open Kitchen