chirashi sushi

1
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de rijst en kook in gezouten water volgens verpakking,
  • 2 laat afkoelen, marineer met sushi azijn , zout en 1/2 koffielepel suiker, omscheppen en laten afkoelen.
  • 3 doe de rijst in een vierkant doosje druk aan onder plastiekfolie en snij in vierkantjes, leg op bord
  • 4 snij de zalm in dunne plakjes en leg op apart bord
  • 5 snij de komkommer in 4 , verwijder de zaadlijst en snij dunne reepjes, marineer met lepeltje sushi azijn, serveer in apart kommetje
  • 6 serveer alle garnituren op een apart bord of kommetje.
  • 7 zalm in sojasaus met wasabi dippen en smullen maar.

chirashi sushi is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Urumaki sushi (inside out roll)
1u30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sushi volcano surf'n turf
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmrolletjes
Snack
Bekijk recept