Zoek
chirashi sushi
1
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kopje sushirijst
1 koffielepel sushiazijn
1/2 koffielepel suiker
1 snuifje zout
125 gr zalmfilet vers of diepvries
1 stuk komkommer (10cm) garnituur
1 eetlepel sesamzaadjes garnituur
1 koffielepel ingemaakte gember (garnituur)
beetje wasabi
sojasaus
Bereiding
1
Spoel de rijst en kook in gezouten water volgens verpakking,
2
laat afkoelen, marineer met sushi azijn , zout en 1/2 koffielepel suiker, omscheppen en laten afkoelen.
3
doe de rijst in een vierkant doosje druk aan onder plastiekfolie en snij in vierkantjes, leg op bord
4
snij de zalm in dunne plakjes en leg op apart bord
5
snij de komkommer in 4 , verwijder de zaadlijst en snij dunne reepjes, marineer met lepeltje sushi azijn, serveer in apart kommetje
6
serveer alle garnituren op een apart bord of kommetje.
7
zalm in sojasaus met wasabi dippen en smullen maar.
chirashi sushi is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Nigiri sticky rice sushi
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Urumaki sushi (inside out roll)
1u30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Sushi volcano surf'n turf
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmrolletjes
Snack
Bekijk recept