Thaise viskoekjes

2
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Blancheer de kousenband kort en giet daarna direct onder koud water af (zodat het kookproces stopt)
  • 2 Doe alle ingrediënten, behalve de kousenband in een keukenmachine en pulseer kort tot het een fijn gemalen massa is
  • 3 Meng de kousenband door de fijn gemalen vis massa
  • 4 Zet dit minimaal 30 min in de koelkast
  • 5 Maak koekjes, de grote kan jezelf bepalen, klein als hapje of groot als burger…
  • 6 Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een laagje zonnebloemolie van ongeveer 2 a 3 cm (ik gebruik zonnebloemolie, omdat die het meest neutraal van smaak is)
  • 7 Bak de koekjes aan elke kant ongeveer 2 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Let op dat ze voldoende ruimte hebben in de pan. Het is beter om in verschillende porties de koekjes te bakken dan in één keer (als de olie te koud wordt trekt de olie in het koekje en worden die “zompig”)
  • 8 Leg ze even te drogen op keukenpapier
  • 9 Serveer warm met bv een wasabi mayonaise erbij

Thaise viskoekjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Snelle Thaise viskoekjes met chilisaus
15 min Snack
Bekijk recept
Viskoekjes van rivierkreeftjes (crawfish cakes)
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw-viskoekjes
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept