Caribische staartvis

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de rozijnen in de rum.
  • 2
  • 2Snij de tomaten lichtjes in, dompel ze 30 seconden in kokend water, laat ze uitlekken en pel ze.
  • 3 Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • 4
  • 4Fruit de fijngesnipperde sjalotten 5 min. op een zacht vuur in een steelpan met de olijfolie.
  • 5
  • 5Voeg dan de tomatenblokjes en het kruidentuiltje toe.
  • 6 Kruid met peper en zout en laat 20 min. heel zacht sudderen.
  • 7
  • 7Verwarm de boter in een braadpan en bak er de stukken staartvis in bruin op een vrij hoog vuur.
  • 8
  • 8Overgiet met de rum en de rozijnen, laat 30 seconden inkoken, voeg dan de saus toe.
  • 9
  • 9Kruid met een beetje cayennepeper, laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.1
  • 0 1
  • 0Bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer meteen.1
  • 1 1
  • 1Geef er met saffraan bereide rijst bij. 1
  • 2 Kooktip 1
  • 3 Je kan de saus binden met wat kokosmelk, vervang in dit geval het kruidentuiltje door verse koriander.

Caribische staartvis is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Staartvis in papillot
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Staartvismoten met sinaasappel en zeevenkel
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caribische staartvis
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brochettes van staartvis met laurier en parmezaan
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caribische tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Caribische drumsticks
40 min Snack
Bekijk recept