1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met boter. Maak de artisjokken schoon. Snijd de stelen af op 4 cm en schil ze. Verwijder de harde buitenste blaadjes, knip de scherpe punten van de overige blaadjes en verwijder het hooi.
2 Doe 1 liter water in een kom en voeg het citroensap toe. Snijd de artisjokken overlangs in dunne plakken en doe ze meteen in het citroenwater. Week ze 10 minuten, giet af en laat uitlekken.
3 Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de plakjes knoflook goudbruin. Schep ze uit de pan en gooi ze weg.
4 Bak de artisjokken al roerend in de olijfolie, strooi er zout en peper over en schenk de witte wijn erbij. Dek de pan af en stoof de artisjokken 30 minuten op matig vuur. Schud de pan geregeld om.
5 Schep de artisjokken in de ovenschaal en schenk het kookvocht erover. Voeg de zeevruchten toe en verdeel de mozzarella erover. Bak het gerecht 20-25 minuten in de oven tot de mozzarella is gesmolten en begint te kleuren. Direct serveren.