Zoek
parmentier met grijze garnalen
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
5 aardappelen
400 g gepelde garnalen
1/2 bosje bieslook, fijngehakt
30 g boter voor de puree
25 g boter voor de prei
sap van 1/2 citroen
1 preiwit
2 dooiers
2 dl room
1 dl Noilly Prat (vermouth)
Bereiding
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
2
Pureer de aardappelen en werk af met de dooiers en de boter. Kruid af met peper en zout.
3
Maak de preiwit schoon en snijd in fijne schijfjes.
4
Fruit deze aan in wat gesmolten boter.
5
Meng de puree met de prei.
6
Laat de Noilly Prat reduceren tot 3 el.
7
Voeg de room toe en laat even doorkoken tot een romig mengsel. Voeg het citroensap toe.
8
Meng fijngehakte bieslook met de garnalen.
9
Schep de aardappelen in een ring en schik er verse garnalen met bieslook bovenop. Verwijder de ring. 1
0
Serveer het sausje bij het gerecht.
parmentier met grijze garnalen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Nasi met garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vispaté parmentier
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Parmentier met pens, appels en noten
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakt parmentier met wortelpuree
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakt parmentier
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept