Zalm en croute

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de zalmfilet in 4 porties en dep droog. Verwarm de oven voor op 200 graden. Besprenkel de zalm met citroensap en bestrooi met een beetje zout en peper. Meng de citroenrasp, knoflook, peterselie, ansjovis en 1 eetlepel olijfolie tot een gremolata.
  • 2 Leg 4 plakjes deeg naast elkaar en leg de zalm erop. Verdeel de gremolata over de vis en besprenkel met de rest van de olijfolie
  • 3 Bestrijk de randen van deeg met het ei. Prik gaatjes in de andere plakjes deeg en leg deze erop en druk de raden op elkaar met de tanden van een vork.
  • 4 Snijd visjes uit het laatste plakje deeg en bestrijk het deeg met de rest van het ei en plak ze op de zalmpakketjes.
  • 5 Bak de pakketjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Zalm en croute is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Topinamboerragout en croûte
45 min-
Bekijk recept
Tomatensoep en croute met een korstje
40 min-
Bekijk recept
Uiensoep en croûte
50 min-
Bekijk recept
Croute Trois Etages
10-20 min -
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept