1 Snijd de aubergine over de lengte in plakjes van ongeveer 4 mm dik. Bestrijk ze lichtjes met olijfolie en gril ze in een hete grillpan.
2 Schil de paprika’s en snijd ze in heel kleine blokjes.
3 Snipper de rode ui fijn.
4 Snijd het tomatenvruchtvlees in kleine blokjes.
5 Snijd de courgette in kleine blokjes.
6 Pel de scampi's en verwijder de darmkanaaltjes.
7 Bak de scampi's heel kort in Solo Vloeibaar en kruid ze met peper en zout.
8 Wikkel de gegrilde aubergines rond de scampi's en bestrijk ze lichtjes met olijfolie, schik ze in een vuurvaste schaal en verwarm de oven voor op 180°
9 Warm Solo Vloeibaar in een antiaanbakpan, stoof de ui en de paprika glazig en voeg er de courgettes aan toe, stoof deze 2 minuutjes mee en voeg er nu de tomaten, de geritste tijm en de geperste look aan toe. Laat alles nog eventjes goed doorwarmen en breng het geheel op smaak met peper en zout. Zet de scampi's nog even in de voorverwarmde oven.1
0 Schik de ratatouille op de borden en plaats er de scampi's op, werk af met een basilicumblaadje.
Gegrilde aubergines met scampi's is een recept van Solo Open Kitchen