Krokante kipfilet met een mousseline van

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de kipfilets.
  • 2 Dompel ze in twee losgeklopte eieren, paneer ze met paneermeel en de gehakte hazelnoten en bak ze in de Solo.
  • 3 Haal de zeste van één pompelmoes en blancheer die driemaal in een bodempje water.
  • 4 Laat de schilletjes nadien koken in een siroop van 1 dl water met 4 eetlepels suiker.
  • 5 Schil de pompelmoes verder en snij de partjes zonder de vliezen uit. Hou dit alles bij voor het garnituur.
  • 6 Pers de tweede pompelmoes en laat het sap met 2 eetlepels suiker inkoken.
  • 7 Kook de groene asperges beetgaar en kook daarna de aardappelen en wortelen samen gaar.
  • 8 Giet af en pureer ze. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • 9 Spuit op een bakplaat ‘Pommes Duchesse' van deze puree. 1
  • 0 Hou warm in een voorverwarmde oven van 180°C. 1
  • 1 Mousseline: klop 3 eieren los met het ingekookte pompelmoessap en klop dit au bain-marie op tot een gebonden massa. 1
  • 2 Smelt de Solo en voeg die straalsgewijs toe. 1
  • 3 Voeg op het einde de light room toe. Schik de filets en de ‘Pomme Duchesse' op borden en werk af met de garnituur en de mousseline.

Krokante kipfilet met een mousseline van is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJsje van kiwi met munt
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muesli-ijstorentjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept