Zoek
kippenplakjes met noedels
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 eetlepels mirin (Japanse azijn) of sherry
1 verse Spaanse peper (zonder zaadjes en gehakt)
2 eetlepels solo
500 g kipfilets in reepjes gesneden
1 eetlepel soja saus
1 teentje look
peper
30 g gedroogde Chinese champignons
6 shii-take paddestoelen (in partjes gesneden)
6 Parijse champignons (in partjes gesneden)
6 jonge fijn versnipperde uitjes
zout
1.5 gember (cm
Bereiding
1
Meng de sojasaus, de mirin, de Spaanse peper, de gember en de look in een slakom en zet koel weg.
2
Laat de Chinese champignons weken volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken en zet opzij.
3
Schik de kippenreepjes op een schotel en giet er de marinade over. Laat 10 minuten rusten.
4
Laat de kip uitlekken voor ze te bakken. Zet de marinade opzij.
5
Warm de Solo op in een wok.
6
Wok de kippenreepjes beetje bij beetje, telkens gedurende een minuut.
7
Voeg de Chinese champignons, de shii-take en de Parijse champignons toe.
8
Wok ze een tweetal minuten.
9
Giet er de marinade over en meng goed. Laat nog 2 minuten roerbakken. 1
0
Voeg zout en peper toe. 1
1
Strooi er de snippers van groene uien over en meng goed. 1
2
Dien op met basmatirijst of rijstnoedels.
kippenplakjes met noedels is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
ZUIDERSE KIPPENPLAKJES
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chicken Sandwich
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met currysaus
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chicken Sandwich..
0-10 min -
Voorgerecht
Bekijk recept