Kalkoengebraad met krieken

4
65 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Neem een braadpan en schroei het vlees langs alle zijden dicht in wat Solo.
  • 2 Schik het vlees in een ovenschotel , verwijder het vet uit de pan en deglaceer met de frambozenazijn.
  • 3 Voeg het bouillonblokje , de roze en groene peper, de jeneverbessen , de cassis en 2 dl water toe . Laat tot de helft inkoken.
  • 4 Zet weg.
  • 5 Reinig de groenten en snijd ze in staafjes.
  • 6 Snijd 100 g Solo in kleine dobbelsteentjes en schik ze op het gebraad.
  • 7 Zet het vlees 35 minuten in een op 190°voorverwarmde oven met de in staafjes gesneden wortel, reepjes ui, het in vieren gesneden sjalotje, de in tweeën gesneden gepelde look, het tijmtakje, laurier, voldoende zout en de krieken.
  • 8 Overgiet het gebraad halfweg het braden met een pollepel ingekookte bouillon.
  • 9 Zet het vlees 5 minuten op een schotel onder een stuk aluminiumfolie weg.1
  • 0 Voeg de rest van de ingekookte bouillon in de ovenschotel toe.1
  • 1 Snijd het vlees in plakken en schik het met de inhoud van de ovenschotel op de borden.

Kalkoengebraad met krieken is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Everzwijnragout met witte wijn en krieken
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met kriekjes en puree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kriekensoep met rode wijn en gember
35 min
Bekijk recept
Ijsthee met krieken en tequila
Snack
Bekijk recept

Omgekeerd aardappel-stoofpeertaartje
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalkoengebraad met druiven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoen met gebakken aardappeltjes en boontjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met kalkoen en Boursin à la Italia
20 min Voorgerecht
Bekijk recept