Eendenfilet met appels en peper

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder wat vel van de filet en snijd de filet 4 tot 5 keer in aan de velkant.
  • 2 Wrijf de eendenfilet in met zout en wat versgemalen peper.
  • 3 Bak de filet langs de velkant zonder vetstof, draai om en gaar 7 minuten in een oven van 180°.
  • 4 Was 4 appels en snijd ze in vieren. Kleur ze in een beetje Solo en houd ze warm in de oven.
  • 5 Doe de 4 overblijvende appels in een sapcentrifuge en vang het sap op.
  • 6 Kook het in een steelpannetje tot 2/3 in.
  • 7 Voeg enkele nootjes Solo toe op een heel zacht vuurtje en meng met een klopper. Zet opzij.
  • 8 Brand de grof gemalen peper droog in een pan en voeg bij de appelsaus. Laat enkele seconden trekken.
  • 9 Je kunt de saus eventueel filteren (door een fijne zeef gieten). Schik op de borden de appelkwartjes met daartussen plakjes eend, zodat ze een rozet vormen. Lepel de appelsaus rond de eend.

Eendenfilet met appels en peper is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdvisschotel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Witlofcrème met gerookte eendenfilet
20 min
Bekijk recept
Gebakken eendenfilet, salade van voorgekookte tarwe, verse kruiden, gedroogd fruit en truffelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noedelsoep met eend en jodiumhoudende bouillon
Bekijk recept
Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept