Tajine van kip met tomaten en honing

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - Laat de gepelde tomaten uitlekken in een vergiet
  • 2
    - Snij de kippenbillen in twee en laat ze bruinen in de Solo en olijfolie
  • 3
    - Verwijder de kip zodra er een bruin korstje aan beide zijden is
  • 4
    - verwijder een beetje vetstof ui de pan en bak de uien 5 min. op een laag vuurtje.
  • 5
    - Voeg de kip opnieuw toe, samen met de gepelde tomaten (in twee gesneden), peper, zout en de Marokkaanse kruiden.
  • 6
    - Dek af en laat 45 minuten op zacht vuurtje sudderen. Draai de kip enkele keren om tijdens het bakken.
  • 7
    - Bak ondertussen de pijnboompitten
  • 8
    - Haal de kip uit de pan, voeg de honing toe en laat 2 min. sudderen. Voeg de kip opnieuw toe, samen met de pitjes en kruid bij indien nodig.
  • 9
    - Voeg de peterselie toe en dien op1
  • 0
    - Lekker met couscous

Tajine van kip met tomaten en honing is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept