Kip in pittige pindasaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - Verwarm de oven voor op 170°C
  • 2
    - Hak de pinda's, uien en knoflook in een keukenrobot tot een grove puree
  • 3 Voeg de ketjap, chilisaus, suiker en 1 el kokosmelk aan toe. Zet apart.
  • 4
    - Verhit de Solo in een grote pan op middelhoog vuur en bak de kip aan alle kanten lichtbruin. Leg op een bakplaat enz et in de oven
  • 5
    - Schep het vet uit de pan. Voeg de pindapasta toe en bak 1-2 min.
  • 6
    - Schenk de bouillon en rest van de kokosmelk erbij. Breng aan de kook en laat 5 min. op zacht vuur koken.
  • 7
    - Doe de kip weer in de pan en kook nog 5 min.
  • 8
    - Garneer met de rode peper en limoenblaadjes

Kip in pittige pindasaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sojascheuten en tofu
20 min
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes in pindasaus met groene helden
30 min-
Bekijk recept
Kipsaté met pindasaus en geroosterde kokos
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept