Zoetzure Kip op Oosterse wijze

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : in de stoomketel is 15 min( in een gewone pot 45 min sudderen)
  • 2 Bak de kip bruin in boter of een mengeling van boter en olijfolie;
  • 3 Doe er de gesneden rode uien bij, laat even glasseren.
  • 4 Doe er de pot kriekenkonfituur de piekels de rode wijn en de tomaten bij (tot de kip half onder staat) roer door elkaar en proef even of het zoet genoeg is, anders naar smaak suiker bijdoen. Proef ook of het zoet zure in evenwicht is.
  • 5 Doe de stoomketel dicht en laat ongeveer 15 min stomen in de snelkoker.
  • 6 Dien op per schotel, of in een grote kom met bruingebakken kroketten uit de diepvries of zelfgemaakt als je zin hebt. Het kan ook met rijst.
  • 7 Dranksuggestie: rode wijn of kriekenbier van liefmans of lindemans

Zoetzure Kip op Oosterse wijze is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Salamisandwiches met rode tapenade
5 min
Bekijk recept
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle strandburgers
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept