1 Spoel de struikjes witloof en snij er onderaan de kern uit. Doe wat boter in een pan, leg er het witloof in en kruid met peper en zout. Strooi er wat poedersuiker over en besprenkel met het sap van een halve citroen. Zet het deksel op de pan en laat zachtjes stoven.
2 Bak de kipfilets even aan in wat hete boter. Laat ze half gaar worden en haal ze dan uit de pan. Roer de bakresten goed los met de witte wijn en laat dit gedeeltelijk inkoken.
3 Kruid bij met flink wat peper en een beetje zout (opgelet de ham is al zout)
4 Leg een klontje boter op ieder stuk bakpapier. Snij een waaiertje van het witloofstruikje en leg het op de boter. Snij de kipfilets middendoor en leg de stukken op het witloof. Bestrooi met peper en giet er wat van de saus bij. Vouw de papillotten mooi dicht en leg ze in een beboterde ovenschotel
5 Zet deze 7 min in een voorverwarmde oven van 200°C
6 Serveer de papillotten op voorverwarmde borden. Knip ze pas open aan tafel
Kipfilet met witloof in papillot is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade