2 Bak de kalkoendelen in een grote pot in een beetje Solo tot ze een mooi kleurtje hebben.
3 Fruit de ui en de wortel in het braadvocht. Blus na 5 minuten met de witte wijn en 25 cl water. Voeg het Knorr Bouillonketeltje, het kruidentuiltje en de stukken kalkoen toe. Laat 40 min sudderen met halfopen deksel.
4 Bak de spekblokjes en laat ze uitlekken. Schep ze bij de bereiding en laat nog 5 min sudderen. Giet in een zeef en hou de dunne bouillon apart.
5 Verwijder het kruidentuiltje en laat de bereiding lauw worden.
6 Ontbeen de kalkoen en snij in stukjes. Voeg ze bij het mengsel met 2 eetlepels bouillon en breng op smaak.
7 Verdeel in 6 porties. Snij elke pizzabodem in drie.
8 Schep een portie kalkoensalmi op een deegdriehoek. Plooi dicht zoals een envelop en leg omgedraaid op een bakplaat bedekt met bakpapier. Maak zes ‘flappen' en bestrijk met losgeklopt ei.
9 Bak de flappen ongeveer 25 minuten in de oven. Giet de apart gehouden bouillon in een kookpot. Voeg Luikse stroop toe en breng aan de kook.1
0 Bind de saus met Maïzena Express en kruid met peper en zout.1