Kalkoen met chocolade

12
95 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng 2 liter water aan de kook met zout, peper, kruidentuiltje,wortel, seldertak, prei en 1 ui .
  • 2 Leg de stukken kalkoen in de bouillon, zet het deksel op de pot en laat 1 uur koken op laag vuur.
  • 3 Haal de stukken kalkoen uit de bouillon en filter.
  • 4 Doe 3 eetlepels olie in een grote pot en fruit hierin de sjalotten en de resterende versnipperde ui.
  • 5 Voeg de ontpitte Spaanse pepers, de geperste lookteentjes, het amandelpoeder, de rozijntjes, kaneel, koriander en kruidnagels toe.
  • 6 Roer 2 minuten en giet er dan de tomatencoulis bij.
  • 7 Laat een kwartiertje sudderen.
  • 8 Smelt een klontje Solo in een pan en voeg een eetlepel olie toe.
  • 9 Bak hierin de helft van de kalkoenstukken goudgeel. Doe hetzelfde met de andere helft.1
  • 0 Giet
  • 12 l bouillon bij de saus.1
  • 1 Breng aan de kook en laat nog wat sudderen.1
  • 2 Voeg de geraspte chocolade toe en laat smelten.1
  • 3 Leg vervolgens de stukken kalkoen in de saus. 1
  • 4 Laat dit nog 5 min sudderen en breng op smaak met peper en zout.1
  • 5 Bestrooi dit gerecht met peterselie.

Kalkoen met chocolade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept