Eend met sinaasappelsaus en sechuanpeper

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de eenden aan de buitenzijde mooi bruin in de Solo en breng ze op smaak met zout en peper.
  • 2 Zet in een ovenvaste schaal in een oven van 180 °C en bak ze verder 30 minuten tot het vlees rozig is.
  • 3 Pers de sinaasappel en snijd de oranje schil in reepjes, dompel de reepjes enkele minuten onder in kokend water en giet af. Verwijder verder alle velletjes van de partjes en zet koel weg.
  • 4 Neem de eenden uit de schaal en laat ze 5 minuten rusten, giet het vet weg en blus de schaal af met de Mandarine Napoléon en het sinaasappelsap.
  • 5 Voeg de kalfsjus en de sechuanpeper toe en kook de saus in tot er een lichtgebonden saus ontstaat.
  • 6 Giet de saus door een zeef en voeg nog een klontje Solo toe.
  • 7 Haal het borstvlees van de eend van het bot en snij het in dunne schijfjes.
  • 8 Breek de billen af, neem de beentjes eruit en snij het vlees in gelijke stukjes.
  • 9 Verdeel het vlees over de borden, giet er de saus over en werk af met de sinaasappelpartjes en de sinaasappelschilletjes.

Eend met sinaasappelsaus en sechuanpeper is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Misomakreel en noedelsalade
45 min-
Bekijk recept
Gebakken rundvlees met cashewnoten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bieslookmarinade
Bijgerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met wortelen
Nagerecht
Bekijk recept

Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept