1 Bak de eenden aan de buitenzijde mooi bruin in de Solo en breng ze op smaak met zout en peper.
2 Zet in een ovenvaste schaal in een oven van 180 °C en bak ze verder 30 minuten tot het vlees rozig is.
3 Pers de sinaasappel en snijd de oranje schil in reepjes, dompel de reepjes enkele minuten onder in kokend water en giet af. Verwijder verder alle velletjes van de partjes en zet koel weg.
4 Neem de eenden uit de schaal en laat ze 5 minuten rusten, giet het vet weg en blus de schaal af met de Mandarine Napoléon en het sinaasappelsap.
5 Voeg de kalfsjus en de sechuanpeper toe en kook de saus in tot er een lichtgebonden saus ontstaat.
6 Giet de saus door een zeef en voeg nog een klontje Solo toe.
7 Haal het borstvlees van de eend van het bot en snij het in dunne schijfjes.
8 Breek de billen af, neem de beentjes eruit en snij het vlees in gelijke stukjes.
9 Verdeel het vlees over de borden, giet er de saus over en werk af met de sinaasappelpartjes en de sinaasappelschilletjes.
Eend met sinaasappelsaus en sechuanpeper is een recept van Solo Open Kitchen