Zoek
Kipfilet in spekjasje met kaas en mosterd
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 gram kipfilet
200 gram gerookt spek (filterdun gesneden)
4à6 sneetjes kaas
25 cl blond abdijbier (bij gebrek kan ook rode wijn)
2 el mosterd
2 el boter
1 mespunt paprikapoeder
1 mespunt cayennepoeder
1 el kruidentuiltje (topaz-kruiden)
peper
instantsausbinder
optie: champignons naar eigen believen
Bereiding
1
Voorbereiding
:
2
*Snij de kippenborstfilets middendoor in porties van 2 cm dikte
3
*Leg op elke portie een sneetje kaas en smeer er een laagje boter over
4
*Omwikkel elke portie volledig met sneetjes gerookt spek
5
Voorbereiding
:
6
*Verhit boter in pan - leg er de kippenborstfilets in, de kant met kaas naar boven 2 minuten
7
*Andere kant1 à 2 min bakken en draai opnieuw om
8
*kruiden met paprika, cayennepeper en peper (geen zout/spek is al zout genoeg)
9
strooi er kruidentuiltje op en giet er langzaam het bier/wijn bij.1
0
*Dek af en laat 7à8 minuten sudderen op een klein vuurtje (laat gaar worden)1
1
*Haal het vlees uit de pan en schraap de braadresten goed los.1
2
Bindt de saus met instantsausbinder. (optie tot bijvoegen van gebakken champignons)1
3
*Wentel de kippenborstfilets door de saus1
4
Je kan het klaarmaken met gebakken aardappelen en gestoofd witloof1
5
Of aardappelpuree met fijne boontjes.
Kipfilet in spekjasje met kaas en mosterd is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept