Kalkoen in kokossaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - snij de kalkoensteaks (ca 600gr) in repen en meng goed met de honing
  • 2
    - snipper de sjalotten
  • 3
    - snij de champignons in schijfjes en de zongedroogde tomaten in reepjes
  • 4
    - laat de ananasblokjes uitlekken, hou wat van het sap apart
  • 5
    - verhit de olie in de wok en roerbak de kalkoen ca 5 min, neem uit de wok en hou warm
  • 6
    - laat de kruidenboter smelten in de wok en roerbak de sjalot in ca 2 min glazig
  • 7
    - voeg de champignons toe en doe er na enkele min ook de zongedroogde tomaten bij, roerbak nog ca 2 min
  • 8
    - zet het vuur laag en voeg de kokosmelk toe, laat 2 min zachtjes koken, kruid met kerriepoeder, peper en zout
  • 9
    - zet het vuur uit en voeg de ananasstukjes en de kalkoen toe, samen met wat ananassap1
  • 0 Serveer met rijst.

Kalkoen in kokossaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hanna's kerriesaté
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissticks met tomaten-kokossaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in kokossaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise roerbakschotel met sappige kip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept