Coq-au-vin

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - pel de sjalotjes, bak ze, samen met de spekblokjes, gedurend 10 min op een middelhoog vuur, in 30 gr boter
  • 2
    - zet even aan de kant
  • 3
    - braad in dezelfde pan de stukken kip rondom aan, kruid met peper en zout en strooi er de bloem bij
  • 4
    - schep goed om , voeg de cognac, de wijn en het kruidentuiltje toe
  • 5
    - breng aan de kook, dek af, temper het vuur en laat 45 min zacht stoven
  • 6
    - halveer de champignons, bak ze kort op een hevig vuur, in de rest van de boter
  • 7
    - neem de stukken kip uit de pan
  • 8
    - zeef de saus, doe de spekblokjes, de sjalotjes en de champignons bij de saus
  • 9
    - kruid naar smaak met peper en zout1
  • 0
    - leg de stukken kip in de saus en laat nog heel even goed doorverwarmen1
  • 1
    - werk af met gehakte peterselie1
  • 2 Lekker met aardappelen of rijst!

Coq-au-vin is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met rijsttimbaaltje en courgettestukjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vruchtenstrudel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tomaten coq au vin met saffraanmayonaise
2 uur-
Bekijk recept
Snelle coq au vin blanc
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomaten coq au vin met saffraanmayonaise
2 uur-
Bekijk recept
Snelle coq au vin blanc
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin (Kip in rode-wijnsaus)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept