- pel de sjalotjes, bak ze, samen met de spekblokjes, gedurend 10 min op een middelhoog vuur, in 30 gr boter"},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- zet even aan de kant"},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- braad in dezelfde pan de stukken kip rondom aan, kruid met peper en zout en strooi er de bloem bij"},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- schep goed om , voeg de cognac, de wijn en het kruidentuiltje toe"},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- breng aan de kook, dek af, temper het vuur en laat 45 min zacht stoven"},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- halveer de champignons, bak ze kort op een hevig vuur, in de rest van de boter"},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- neem de stukken kip uit de pan"},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- zeef de saus, doe de spekblokjes, de sjalotjes en de champignons bij de saus"},{"@type":"HowToStep","text":"9.
- kruid naar smaak met peper en zout"},{"@type":"HowToStep","text":"10.
- leg de stukken kip in de saus en laat nog heel even goed doorverwarmen"},{"@type":"HowToStep","text":"11.
- werk af met gehakte peterselie"},{"@type":"HowToStep","text":"12. Lekker met aardappelen of rijst!"}],"recipeYield":"4 "}