Kip-kokoscurry

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Borstel de champignons schoon en halveer ze.
  • 2 Snijd de kipfilet in blokjes.
  • 3 Verhit 1 el olie in een grote pan en bak het vlees rondom aan, ongeveer 5 minuten, kruid met pezo. Haal de stukjes uit de pan.
  • 4 Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • 5 Doe nog 1 el olie bij het braadvocht van de kip en fruit hierin de ui, doe er de champignons bij en bak deze aan, ongeveer 5 minuten, breng op smaak met pezo.
  • 6 Bestuif het geheel met de kerrie en de bloem en bak kort aan.
  • 7 Roer de kokosmelk, 250 ml water en het halve bouillonblokje erdoorheen.
  • 8 Voeg de bevroren erwten eraan toe en kook ze 2 à 3minuten mee.
  • 9 Was de koriander, schud hem droog en snijd de blaadjes grof.1
  • 0 Verhit het vlees in de curry en smaak af met pezo.1
  • 1 Roer de koriander erdoorheen en serveer de kipblokjes met de rijst.

Kip-kokoscurry is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Thaise kokoscurry met gamba's en peultjes-papajasalade
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise drumsticks met kokoscurry
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode kokoscurry met biefstuk
Bekijk recept
Courgette-kokoscurry met peultjes
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept