Mechelse koekoek in rode wijn

4
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de kip in stukken en bestrooi ze met zout en peper. Hak het spek in blokjes. Bak de kip en het spek in hete boter. Snij de wortelen in schijfjes. Versnipper de uien en de look. Bak de wortelen en de uien mee. Voeg er na 10 min de wijn, het laurierblad en de look bij. Laat 45 min sudderen onder deksel. Voeg na 15 min de zilveruitjes toe. Schep de kip uit de pan en zeef het kookvocht. Kook de champignons gaar in de saus. Bind de saus met wat bloem en breng ze op smaak met cognac, peper en zout. Leg de kip terug in de saus en dien meteen op.

Mechelse koekoek in rode wijn is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mousseline met carpaccio van asperges
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mechelse koekoek met sinaasappel en sjalot
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van Mechelse koekoek
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde koekoek met een saus van brie
Hoofdgerecht
Bekijk recept