1 Snij de ui en de appelen grof. Hak de helft van de citroentijm fijn en meng er de zachte boter door. Vul de kalkoen met de ui, de appel, de spekblokjes, de grofgehakte teentjes look, de peterselie en de rest van de tijm. Maak een opening tussen het vel en de borst van de kalkoen en smeer de kruidenboter over de hele borst. Bind de vleugels en de bouten tegen het lijf en strijk er de rest van de boter over. Kruid met flink wat peper en zout. Zet de kalkoen met de borst naar onder op de ovenrooster. Giet de kippenbouillon en cider in een braadslee en schuif onder de kalkoen om het braadsap op te vangen. Bak de kalkoen 30 min in een voorverwarmde oven op 250°C. Verlaag de temperatuur tot 180°C, draai de kalkoen om en bak ze nog 90 min. Lepel er regelmatig het vocht uit de braadslee over. Haal de kalkoen uit de oven en laat ze 30 min afgedekt rusten. Versnij de kalkoen en serveer ze met een knapperige groene sla.