In rode wijn en sinaasappelsap gemarineerde eend

4
80 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pers de sinaasappel uit en rasp de schil. Doe sap en zeste in een ruime diepvrieszak met de rode wijn, 1 el olijfolie, de worchestersaus, de sojasaus en de eendenborsten. Kruid flink met peper. Sluit de zak goed af en schud even zodat alles goed gemengd is. Leg de zak minstens 1 u en in de koelkast. Haal de eendenborsten uit de zak en leg het vlees in wat hete olijfolie. Bak ze 10 à 15 min en draai ze regelmatig om. Versnij de eendenborsten diagonaal in dunne plakken en schik ze op een bord. Overgiet ze met het braadvocht, garneer met de gesnipperde bieslook en dien meteen op.

In rode wijn en sinaasappelsap gemarineerde eend is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept