Kip met jagersaus

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Was de tomaten, verwijder de pitjes en snijd ze in grove stukken. Was de bleekselder en snijd deze in kleine stukjes.
  • 2 Snijd de kippenbouten in twee en kruid ze met een weinig paprikapoeder en pezo.
  • 3 Verhit de olijfolie in een diepe pan en bak hierin de kippenbouten bijna bruin.
  • 4 Voeg nu de sjalot en look toe en de champignons, laat even meebakken.
  • 5 Voeg nu de andere ingrediënten met uitzondering van de witte wijn toe en laat deze ook even meebakken/sudderen. Blus tenslotte met de witte wijn en laat het geheel gedurende ongeveer een half uur onder een half gesloten deksel sudderen.
  • 6 Haal de kip uit de saus en hou warm onder aluminiumfolie.
  • 7 Laat de saus nog 5 tal minuten inkoken, eventueel bijkruiden met pezo.
  • 8 Leg de kip op warme borden, nappeer met de saus en dien op met......
  • 9 Lekker met frietjes, gebakken aardappelen of rijst.

Kip met jagersaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Everzwijngebraad met jagersaus
0 min
Bekijk recept
Everzwijngebraad met jagersaus
0 min
Bekijk recept
Wild Konijn Met Jagersaus
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jagersaus
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept