1 Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Was de tomaten, verwijder de pitjes en snijd ze in grove stukken. Was de bleekselder en snijd deze in kleine stukjes.
2 Snijd de kippenbouten in twee en kruid ze met een weinig paprikapoeder en pezo.
3 Verhit de olijfolie in een diepe pan en bak hierin de kippenbouten bijna bruin.
4 Voeg nu de sjalot en look toe en de champignons, laat even meebakken.
5 Voeg nu de andere ingrediënten met uitzondering van de witte wijn toe en laat deze ook even meebakken/sudderen. Blus tenslotte met de witte wijn en laat het geheel gedurende ongeveer een half uur onder een half gesloten deksel sudderen.
6 Haal de kip uit de saus en hou warm onder aluminiumfolie.
7 Laat de saus nog 5 tal minuten inkoken, eventueel bijkruiden met pezo.
8 Leg de kip op warme borden, nappeer met de saus en dien op met......
9 Lekker met frietjes, gebakken aardappelen of rijst.