Zoek
Flappen met kip en groenten
4
30 min
Solo Open Kitchen
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 bakklare bladerdeeg bodems
400 g gekookt kipfilet
200 g sojascheuten
1 bosje jonge wortelen
2 preien
100 g sluimererwten
1 ei
peper en zout
Bereiding
1
Snij de kipfilet in blokjes nadat ze lichtjes gekookt zijn.
2
Snij de wortelen en de preien in fijne julienne.
3
Blancheer ze 3 min. in gezouten water, alsook de sojascheuten en de sluimererwten.
4
Laat de groenten schrikken in koud water en goed uitlekken in een vergiet.
5
Snij elke deegplak in twee gelijke helften.
6
Verdeel er aan een kant de groenten en de kippenblokjes over.
7
Kruid met peper.
8
Vouw de deeghelften dubbel, zodat u een flap bekomt.
9
Las de randen eventueel met wat water en druk ze aan met een vork.1
0
Bestrijk de flappen met losgeklopt eigeel.1
1
Bak ze 20 min. in een op 200 ° C voorverwarmde oven.1
2
Eet smakelijk.
Flappen met kip en groenten is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Koolvis met Chinese groenten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sapperdeflappen
40 min
Snack
Bekijk recept
Appel-cranberryflappen
20 min
Gebak
Bekijk recept
Bladerdeegflappen met spinazie
35 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Friszoete rodekool-perenflappen
50 min-
Bekijk recept