Kip met witloof

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°.
  • 2 Kuis het witloof en snijd het in grove stukken.
  • 3 Vul de buikholte van de panklare braadkip op met een weinig versneden witloof.
  • 4 Fruit de kip aan in een braadpan met een weinig solo.
  • 5 Leg haar in een ovenschotel en laat de kip in de voorverwarmde oven garen; oversaus regelmatig met de braadsappen. Controleer na 20 minuten baktijd of de kip gaar is.
  • 6 Hef de kip op en controleer of het braadvocht wit of helder is, als het uitlopende vocht helder is, is de kip gaar.
  • 7 Houd de gare kip in de uitdovende oven warm of onder aluminiumfolie.
  • 8 Verwijder het overtollige vet uit de braadslee.
  • 9 Blus met de kippenbouillon en schraap de bakresten los.1
  • 0 Giet dit mengsel in een steelpan en laat lichtjes inkoken, kruid eventueel bij met pezo, zeef de saus en werk af met room.1
  • 1 Bak het resterende witloof in een weinig solo gaar en geef het apart bij de in stukken gesneden kip..1
  • 2 Serveer met aardappel- of amandelkroketten.

Kip met witloof is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept