3 Vul de buikholte van de panklare braadkip op met een weinig versneden witloof.
4 Fruit de kip aan in een braadpan met een weinig solo.
5 Leg haar in een ovenschotel en laat de kip in de voorverwarmde oven garen; oversaus regelmatig met de braadsappen. Controleer na 20 minuten baktijd of de kip gaar is.
6 Hef de kip op en controleer of het braadvocht wit of helder is, als het uitlopende vocht helder is, is de kip gaar.
7 Houd de gare kip in de uitdovende oven warm of onder aluminiumfolie.
8 Verwijder het overtollige vet uit de braadslee.
9 Blus met de kippenbouillon en schraap de bakresten los.1
0 Giet dit mengsel in een steelpan en laat lichtjes inkoken, kruid eventueel bij met pezo, zeef de saus en werk af met room.1
1 Bak het resterende witloof in een weinig solo gaar en geef het apart bij de in stukken gesneden kip..1