1 Meng de olie, sojasaus, knoflook, sherry en honing in een pot (bokaal) met deksel en schud alles goed door elkaar; deze (overschot) kunt u enkele dagen bewaren in de koelkast.
2 Leg de kipdrumsticks in een grote ondiepe schaal en schenk er wat van de marinade over.
3 Laat de drumsticks een nacht in de koelkast marineren.
4 Neem het vlees een dertigtal minuten voor het bakken uit de koelkast en laat uitlekken, bewaar de marinade.
5 Schik de drumsticks op een licht ingevet BBQ-rooster boven de gloeiende kool en rooster ze 10 minuten, waarbij u ze regelmatig draait en telkens met wat van de marinade inborstelt.
6 Schuif de drumsticks naar de zijkanten van het rooster en laat ze nog 10-15 minuten roosteren; blijf ze regelmatig keren en bedruipen met de marinade.
7 Controleer of de drumsticks gaar zijn, door er met een vleespen in te
8 prikken. Als er helder vocht uitloopt, zijn ze gaar en kunt u ze serveren.
9 Overschot marinade waarin de drumsticks lagen, weggooien.1
0 Serveer de drumsticks met een frisse gemengde salade met partjes tomaat, geraspte wortelen, boontjes en een vinaigrette met fijngesnipperde sjalot en bieslook. Lekker met rijst met maïs, gemengd met een weinig yoghurt/mayonaise. Niet vergeten: vers stokbrood en een fris glaasje rosé.