1 Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand.
2 Snijd het bosuitje in dunne ringetjes en hak de jalapeñopeper fijn.
3 Meng de uiringetjes, de peper en 2 theelepels Mexicaanse kruiden door de smeerkaas.
4 Snijd de kipfilets overlangs open en bestrijk de binnenkant met het smeerkaasmengsel.
5 Klap de kipfilets weer dicht en steek ze vast met een cocktailprikker.
6 Roer de rest van de Mexicaanse kruiden door de olie.
7 Bestrijk de kipfilets met het oliemengsel en leg ze in een lage ovenschaal.
8 Schuif de schaal ± 10 cm onder de hete grill en grill de kipfilets in ± 15 minuten goudbruin en gaar. Bestrijk ze regelmatig met het oliemengsel en keer ze halverwege.
9 Lekker met sinaasappelrijst en met een gemengde salade met partjes tomaat. 1
0 Sinaasappelrijst - rijst + 2 sinaasappels: Rasp de schil van 1 bio sinaasappel, en schil de 2 sinaasappels dik, verwijder het vruchtvlees tussen de vliesjes, vang het sap op.1
1 Kook de rijst gaar zoals aangeven op de verpakking, maar voeg het sinaasappelsap en de geraspte schil toe.1
2 Als de rijst gaar is, vermengen met de partjes sinaasappel.
Gegrilde kipfilets gevuld met kaas is een recept van Solo Open Kitchen