Gevulde kalkoenrollade

4
80 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°.
  • 2 Fruit de sjalot glazig in olijfolie en roer er de kervel door.
  • 3 Laat even afkoelen en roer er dan ook de kaas en het ei door, kruid met pezo, goed mengen.
  • 4 Snij het gebraad horizontaal open en druk het wat plat. Schep er de vulling in, rol op en bind vast met keukentouw, kruid rondom met pezo.
  • 5 Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en leg er de rollade in, bestrijk de rollade met olijfolie en zet ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.
  • 6 Haal het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie, maak ondertussen de saus.
  • 7 Saus:Vermeng de gevogeltefond met 200 ml water en breng aan de kook, laat 3 minuten zachtjes doorkoken. Roer er van het vuur af de kaas en de peperbessen door, kruid met pezo.
  • 8 Snij het vlees in plakken van 1 cm, leg het op zeer warme borden, nappeer met de saus en dien op met kroketjes of krieltjes.
  • 9 Lekker met asperges of worteltjes en erwtjes.

Gevulde kalkoenrollade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoenrollade gevuld met appelen, salie en pancetta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenrollade met olijven
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenrollade met cranberry's en appelcrumble
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenrollade met spekboontjes
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept