Kiproulade met gedroogde ham

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de kipfilet overlangs bijna helemaal in 2, plooi open en druk plat.
  • 2 Leg de rauwe ham op de kiplapjes en strijk er wat verse kaas op. Rol het vlees strak op en wikkel het in de varkensnetjes, of steek vast met metalen prikkers.
  • 3 Meng de olijfolie, de kerrie en de tandoorikruiden door elkaar, kruid af met pezo en bestrijk daar de rolletjes mee.
  • 4 Leg de rolletjes op de BBQ, rooster ze gedurende ongeveer 20 minuten in een gesloten barbecue op 230 °. Serveer met een groentenbrochette en vers stokbrood en een glaasje droge Rosé.
  • 5 Varkensnetjes zijn verkrijgbaar bij de slager. Traditioneel worden ze gebruikt als omhulsel voor gerechten om die tijdens het koken/braden niet uit elkaar te laten vallen, bijv. gehaktbrood, gehaktballetjes e.d. Tijdens het grillen lost het netje op, de inhoud blijft in vorm en sappig.

Kiproulade met gedroogde ham is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept