Kip in witte wijn met rozemarijn en tomaten

6
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kruid de kippebillen met peper en zout en bak ze goudbruin aan in Solo.
  • 2 Haal deze uit de pan en in diezelfde pan fruit je nu de ui en de knoflook.
  • 3 Leg de billen terug in de pan en giet er de wijn en de bouillon bij om te blussen. Voeg ook 3 blikken gepelde tomaten in blokjes samen met de laurier en de rozemarijn toe bij de kip. Laat dit zo een dertigtal min. sudderen tot de kip gaar is. Naar smaak kan u ook nog groene olijven eraan toe voegen. U kan de saus eventueel een beetje aandikken met maizena-expressindien u dit wenst. Opdienen met puree of met gratin- dauphinois.

Kip in witte wijn met rozemarijn en tomaten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept