1 Bak de propere, ontdarmde, scampi's lichtjes in solo (niet te lang, wordt rubber). Haal van het vuur en laat ze uitlekken op keukenrol. Doe de warme scampi's, bestrooid met parikapoeder en peper in een microgolfkom. Doe de vierkleuren, gesnipperde paprika's en gesnipperde rode ui erbij en laat 4 min garen in microgolf. Doe dan een serieuze spuit mexicaanse ketchup erbovenop en zet opnieuw 4 minuten in micro. Roer onder mekaar en doe al roerend de room erbij met kleine teugjes. Opletten : veel ketchup en veel room = gewoon en roze saus. Veel room en weinig ketchup = minder straf en flauwroze saus of weinig room en veel ketchup = pikanter en rode saus. Je eigen smaak kiezen ! Serveer met sneetjes stokbrood en Ardeense boter. Een pinot gris of pinot noir past perfect.
2 Tip 1 : Je kan dit ook serveren in bladerdeegkorfjes
3 Tip 2 : vervang de scampi's ook eens door kippenfiletblokjes (is goedkoper !)