Zoek
gevulde kippenlapjes op de wijze van Maredsous
4
60 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 sneetjes Maredsous traditie
4 kippenfilets van ongeveer 200GR elk
4 sneetjes gekookte of rauwe ham
1 EI
100 GR paneermeel
3 EL arachideolie
3 EL citroensap
boter
peper en zout
Bereiding
1
sla de kippenfilets plat en doe er wat peper en zout op.
2
Leg op elke filet een sneetje maredsous en een plakje ham.
3
Rol ze op tot gevulde lapjes en hou ze samen met een houten tandenstoker.
4
Wentel de gevulde lapjes in het geklopte ei en vervolgens in het paneermeel.
5
Doe de boter en de olie in een ovenschotel en laat ze smelten, voeg er het citroensap en peper aan toe.
6
Leg de gevulde lapjes in deze schotel en overgiet ze met de vetstof, bak ze 45 minuten in een warme oven en draai ze halverwege om.
7
Dien op met aardappelen (Ratte) en minicourgettes
gevulde kippenlapjes op de wijze van Maredsous is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Wortel-maredsous soep
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
maredsous-soep
45 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Maredsous tomaten soep
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Beenham Uit De Oven Met Maredsous Bier
30-60 min -
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept