Kip op z'n Brussels volgens Gaston Clément

4
85 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kruid de kip aan de binnenkant. Hak de lever met een ajuin en een kleine knoflookbol fijn. Steek deze gehakte lever met ui en look in de kip en bind ze dicht.
  • 2 Laat de kip aan alle kanten bruinen in een kookpot met een klont boter. Leg ze op een bord, wanneer ze een mooie kleur heeft.
  • 3 Laat in diezelfde kookpot een gehakte ui bruinen. Bedek deze dan met hete witloof. Als het om dikke stronken gaat, worden deze best in stukken gesneden. Dek de pot af en laat gedurende een kwartier stoven om het witloof goed te laten smelten. Kruid dan met peper en zout en wat geraspte muskaatnoot.
  • 4 Leg dan de kip te midden van de groenten. Zet de afgedekte pot op de rand van het fornuis en laat een uur stoven.
  • 5 Neem de kip uit de pot en zet de pot op het volle vuur om het voct van het witloof te laten verdampen.
  • 6 Dien op met in boter gebruinde en met peterselie bestrooide aardappelen.

Kip op z'n Brussels volgens Gaston Clément is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gentse waterzooi volgens Gaston Clément
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarbot à l"improvist
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
LAMSBOUT BOULANGERE
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept