1 Blancheer de zilvertuitjes ongeveer 5 minuten in kokend gezouten water en laat ze goed uitlekken.
2 Laat wat boter smelten in een pan en voeg de zilveruitjes toe, laat ze zachtjes stoven en bestrooi ze vervolgens met de suiker. Blus de uitjes met de portwijn wanneer de suiker licht begint te karamelliseren en laat de portwijn vervolgens inkoken tot de helft. Voeg vervolgens de eendenjus en de rozemarijn toe en laat de saus zachtjes inkoken tot sausdikte. Kruid met peper en zout.
3 Giet een scheujte olie in een pan en zet ze op een laag vuur. Schik de gekruide eendenfilets in de pan met de velkant naar beneden en laat ze zachtjes braden totdat de velkant mooi goudbruin en krokant is. Draai de eendenfilets vervolgens om en laat ook de vleeskant mooi bruin kleuren. Zet het vuur uit en dek de pan af met alufolie om het vlees te laten rusten.
4 Verhit wat olie in een pan en bak de paddenstoelen kort en hevig op, voeg de sjalot toe en laat ze even meebakken, kruid met peper van de molen en zeezout.
5 Neem de rozemarijntakjes uit de saus en voeg de paddenstoelen erbij. Verdeel de saus over de borden en schik er de eendenborst in plakjes gesneden bij.
Wilde eend met zilveruitjes en paddenstoelen is een recept van Solo Open Kitchen