1 Begin met de marinade voor de kip: meng de zonnebloemolie, het limoensap, de honing, het currypoeder, peper en zout in een kom.
2 Snijd de kipfilets in dunne plakjes en marineer ze een uurtje in de koelkast.
3 Maak de pinda’s fijn. Dat kan in een vijzel of met de blender. Heb je graag 'crunchy' stukjes in je saus, maak dan je pinda’s niet te fijn. Voor een gladdere saus wrijf of hak je wat langer.
4 Verhit de arachideolie in een sauspannetje en voeg de currypasta en de fijngehakte knoflook toe. Bak een half minuutje op hevig vuur.
5 Voeg de pinda’s toe en bak ze een minuut, maar laat ze niet bruin worden.
6 Blus met de kokosmelk en voeg de vissaus en de rietsuiker toe.
7 Laat de saus zachtjes inkoken tot de gewenste dikte.
8 Haal de plakjes kip uit de marinade en rijg ze aan de houten spiesjes.
9 Gril ze een minuut aan elke kant1
0 Schik de spiesjes per drie op een bord en serveer met een schaaltje warme pindasaus. Garneren kan je met wat geraspte wortel, mango- en komkommerschijfjes
Thaise kipspiesjes met pittige pindasaus is een recept van Solo Open Kitchen