Zoek
Risotto met kip en pesto
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
400 gr kipfilet
400 gr risottorijst, arborio, carnaroli,...
1 liter kippenbouillon
200 ml droge witte wijn
2 el bloem
6 el olijfolie
1,5 el rucolapesto
1 el pijnboompitten
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, fijn gesnipperd
paprikapoeder
peper&zout (pezo)
rucola
Bereiding
1
Snij de kipfilet in brede repen, kruid met pezo en paprikapoeder.
2
Haal de reepjes door de bloem en zet apart.
3
Verwarm de kippenbouillon.
4
Verhit 4 el olie in een pan en bak de ui en knoflook glazig, doe er de rijst bij en laat even meefruiten.
5
Blus met de helft van de witte wijn en laat onder voortdurend roeren verdampen.
6
Doe er de rest van de wijn bij en laat onder voortdurend roeren pruttelen.
7
Zodra de wijn verdampt is doe je er een pollepel warme bouillon bij.
8
Herhaal dit zodra de pollepel bouillon volledig door de rijst is opgenomen.
9
Gebruik zo de bouillon op en laat de risotto in 15 à 20 minuten beetgaar worden.1
0
Indien er niet voldoende bouillon is om de risottorijst gaar en romig te maken, kun je er nog een scheutje heet water bij doen.1
1
Roer pesto en pijnboompitten door de risotto en kruid af met pezo.1
2
Bak de kippenreepjes goudbruin in 2 el hete olie, laat uitlekken op keukenpapier en meng onder de risotto.1
3
Garneer de risotto met verse rucola en dien op.
Risotto met kip en pesto is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept
Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min
Bijgerecht
Bekijk recept