Gentse waterzooi volgens Gaston Clément

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de groenten (ui, prei, selder) in fijne stukjes.
  • 2 Doe 50g boter in een pan en doe er de gehakte knoflook, de peterseliewortel en de tijm en laurier in. Laat gedurende ongeveer 20 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.
  • 3 Voeg dan de kippen toe en voeg warm water toe, tot de kippen helemaal onder water staan. Voeg nadien een snuifje zout toe. Laat koken tot het vlees van de kippen helemaal gaar is.
  • 4 Bereid ondertussen kleine balletjes met het worstenvlees, gekneed met een weinig bloem.
  • 5 Laat de balletjes koken in een weinig bouillon en houd ze warm.
  • 6 Neem de gare kippen uit de pan, leg ze in een soepkom en zet op een warme plaats. Bewaar het vocht.
  • 7 Laat in een kookpan 50g boter smelten, meng daarmee twee volle eetlepels bloem. Giet er wanneer alles goed gebonden is ruim een liter van het kipkookvocht over.
  • 8 Laat even aan de kook komen, neem van het vuur en doe er eierdooiers, citroensap, vers gehakte peterselie en een klont verse boter bij.
  • 9 Snijd de kippen in stukken leg ze opnieuw in de soepkom samen met de balletjes en giet de soep daarop. Dien op met bruin brood besmeerd met boter.

Gentse waterzooi volgens Gaston Clément is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kip op z'n Brussels volgens Gaston Clément
85 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarbot à l"improvist
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
LAMSBOUT BOULANGERE
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gentse stoverij
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gentse waterzooi
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gentse konijnenbouten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met Gentse mosterd
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept