1 Snijd de groenten (ui, prei, selder) in fijne stukjes.
2 Doe 50g boter in een pan en doe er de gehakte knoflook, de peterseliewortel en de tijm en laurier in. Laat gedurende ongeveer 20 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.
3 Voeg dan de kippen toe en voeg warm water toe, tot de kippen helemaal onder water staan. Voeg nadien een snuifje zout toe. Laat koken tot het vlees van de kippen helemaal gaar is.
4 Bereid ondertussen kleine balletjes met het worstenvlees, gekneed met een weinig bloem.
5 Laat de balletjes koken in een weinig bouillon en houd ze warm.
6 Neem de gare kippen uit de pan, leg ze in een soepkom en zet op een warme plaats. Bewaar het vocht.
7 Laat in een kookpan 50g boter smelten, meng daarmee twee volle eetlepels bloem. Giet er wanneer alles goed gebonden is ruim een liter van het kipkookvocht over.
8 Laat even aan de kook komen, neem van het vuur en doe er eierdooiers, citroensap, vers gehakte peterselie en een klont verse boter bij.
9 Snijd de kippen in stukken leg ze opnieuw in de soepkom samen met de balletjes en giet de soep daarop. Dien op met bruin brood besmeerd met boter.
Gentse waterzooi volgens Gaston Clément is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kip op z'n Brussels volgens Gaston Clément