Zoek
Kipfilet op grootmoeders wijze
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 enkele kipfilets
1 bakje kleine witte champignons
solo, bakken en braden
125 gr zilveruitjes, vers of diepvries
125 gr spekreepjes
1 dl bruin tafelbier
2 dl kalfsfond
hoeveboter
paprikapoeder
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Kruid de kipfilets met pezo en een weinig paprikapoeder, bak ze goudbruin en gaar in 2 el solo.
2
Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
3
Borstel de champignons schoon en snij ze in vier, laat ze samen met de uitjes en de spekreepjes in het bakvet van de kip glijden. Bak lichtjes gaar.
4
Verwijder het overtollige vet uit de pan en blus de pan met het bier en de fond en laat de saus inkoken totdat er een lichtgebonden saus ontstaat.
5
Klop er op het laatste moment een klontje hoeveboter door, breng op smaak met pezo.
6
Leg de kipfilets in de saus en laat nog even opwarmen.
7
Dien op met gebakken aardappeltjes en gekookte bladspinazie met een scheutje room.
Kipfilet op grootmoeders wijze is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gestoomde visbroodjes
50 min
Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept