1 Stop alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine of pureer ze met een staafmixer. Je zou dit eventueel ook zonder een machine kunnen doen. Snijd dan alles erg fijn en plet de mango met bijvoorbeeld een vijzel. Zet de saus apart.
2 Snij de kip in reepjes.
3 Doe de griesmeel en bloem samen in een kom. Meng door elkaar en voeg de kip toe. Zorg dat alle stukjes kip bedekt zijn met het griesmeelmengsel.
4 Verhit de olie in een bakpan. Wacht tot de olie heet is (en enigszins begint te walmen) en bak dan de kipreepjes in 5 minuten goudbruin aan de buitenkant en gaar aan de binnenkant.
5 Snij de ui in stukjes, meng met de mangosaus en giet het mengsel in een wokpan. Verwarm 3 – 4 minuten.
6 voeg de stukken kip toe aan de mangosaus zet het vuur laag en laat nog even op het vuur staan.
7 serveer de kip en saus met bv. rijst en boontjes