1 Leg de kippendijen in een diepe schaal waar zij net in passen. Voeg de wijn en tijm toe. Laat minimaal 2 uur marineren, keer af en toe. Neem de kippendijen uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
2 Verhit de olie in een diepe braadpan en bak de kippendijen rondom aan. Neem de kippendijen uit de pan. Doe het spek in dezelfde pan en bak 5 minuten. Voeg de sjalotten toe en bak 3 minuten mee. Veeg de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier, snij ze in 4-en en bak ze mee. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de wortel toe en laat dit alles zo'n 10 minuten bakken.
3 Doe de kippendijen terug in de pan en voeg de marinade en bouillon toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat min. 1 uur op laag vuur stoven. Haal de kippendijen uit de pan. Leg ze op een schaal en dek ze af met aluminiumfolie.
4 Meng in een kom de boter en de bloem. Voeg beetje bij beetje toe aan het mengsel in de pan. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.