Gefrituurde kip met paprikasaus

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de kippenbouten 25 minuten in de kippenbouillon. Laat ze uitlekken en afkoelen.
  • 2 Vermeng de bloem met de hele eieren en het water tot een dik vloeibaar papje. Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het mengseltje.
  • 3 Kruid de kippenbouten met peper en zout. Wentel ze in het beslag.
  • 4 Bak de bacon knapperig in een likje olie. Zet even aan de kant en stoof in dezelfde pan de paprikareepjes aan in de rest van de olie. Schenk er de gezeefde bouillon bij. Laat tot de helft inkoken. Voeg er de room aan toe en laat weer tot de helft inkoken. Doe er de bacon weer bij. Kruid naar smaak bij met peper.
  • 5 Bak de kippenbouten goudbruin in hete frituurolie (150° C). Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 6 Serveer goed heet, met de warme paprikasaus.
  • 7 Lekker met rijst.

Gefrituurde kip met paprikasaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met paprikasaus en kabeljauwfilet
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met tomaten-paprikasaus en gehakt
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaatpizza met salami en tomaatjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsfricandeau met romige paprikasaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept