1 Pel en snipper de ui fijn. Laat de tonijn uitlekken. Haal de boontjes af. Blancheer ze beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken. Zet ze even aan de kant.
2 Snij de kalkoenfilet in fijne reepjes. Kruid ze met peper en zout. Roerbak ze 3 tot 5 minuten in de olie. Zet ze even aan de kant.
3 Fruit de uisnippers glazig in olie. Doe er de tonijn, de ansjovisfilets en de kappertjes bij. Schep goed om. Voeg er de bouillon en de room aan toe. Laat 1 minuut doorkoken.
4 Pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
5 Doe de sperzieboontjes en de kalkoensnippers bij de tonijnsaus. Laat nog heel even goed doorwarmen. Werk af met plukjes basilicum. Serveer goed heet.
6 Lekker met rijst of stokbrood.
Kalkoenfricassee met sperzieboontjes en tonijnsaus is een recept van Solo Open Kitchen