Gevulde Kalkoen

8
150 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak eerst de vulling klaar. Laat het ontkorste brood 5 min. weken in melk. Snij het spek
  • 2 de ham en de levertjes in stukjes en maal fijn in een mixer. Vermeng met het gehakt,
  • 3 het geweekte brood en de geschilde en in stukken gesneden appels. Breng op smaak
  • 4 met de kruiden, de cognac, zout, peper. Vul de kalkoen met deze farce en naai ze dicht
  • 5 kan ook met prikkers.Schik de gevulde kalkoen in een ovenschotel en leg er enkele
  • 6 klontjes boter op. Bak ze gaar in ongeveer 2 1/2 uur in een voorverwarmde oven van
  • 7 180°. Overgiet de kalkoen regelmatig met de vrijgekomen sappen. Haal de kalkoen
  • 8 uit de oven en deglaseert de sappen met een beetje water of witte wijn. Bind de saus
  • 9 met een klontje boter. Dien op met appeltje gevuld met veenbessen en kroketjes1
  • 0 SMAKELIJK

Gevulde Kalkoen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept