Zoek
Gevulde Kalkoen
8
150 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 4 à 5 kg kalkoen
100 gr wit brood
2 sneden rauwe hesp
250 gr kalfsgehakt
4 kippenlevertjes
250 gr ongezouten vers spek
4 appelen
1 ei
4 eetl gehakte peterselie
1 glaasje cognac
1 theel 4 kruidenmensel
zout en peper
Bereiding
1
Maak eerst de vulling klaar. Laat het ontkorste brood 5 min. weken in melk. Snij het spek
2
de ham en de levertjes in stukjes en maal fijn in een mixer. Vermeng met het gehakt,
3
het geweekte brood en de geschilde en in stukken gesneden appels. Breng op smaak
4
met de kruiden, de cognac, zout, peper. Vul de kalkoen met deze farce en naai ze dicht
5
kan ook met prikkers.Schik de gevulde kalkoen in een ovenschotel en leg er enkele
6
klontjes boter op. Bak ze gaar in ongeveer 2 1/2 uur in een voorverwarmde oven van
7
180°. Overgiet de kalkoen regelmatig met de vrijgekomen sappen. Haal de kalkoen
8
uit de oven en deglaseert de sappen met een beetje water of witte wijn. Bind de saus
9
met een klontje boter. Dien op met appeltje gevuld met veenbessen en kroketjes1
0
SMAKELIJK
Gevulde Kalkoen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept