- Neem een braadpan.
- Kruid de filet met peper en zout en bak zonder gebruik van vetstof. Leg de eendenfilet op de velkant en bak gedurende 8 à 10 minuten. Omdraaien en nog 2 minuten aan de andere kant.
- Neem de eend uit de pan, giet het vet af en houd enkel het aanbaksel over.
- Stoof een sjalotje in de pan, voeg 2 eetlepels suiker toe en laat karameliseren.
- Blus met balsamico azijn en roer het bruine aanbaksel los.
- Voeg het bier en het water toe.
- Doe er de PH kippenbouillon in en laat alles tot de helft inkoken.
- Leg het vlees terug in de saus en laat verder nog even garen.
- Bind de saus bij met maïszetmeel dat je oplost in een beetje bier. "},{"@type":"HowToStep","text":"5. Tips"},{"@type":"HowToStep","text":"6. Gebruik een braadpan Doe geen boter in de pan maar bak op de velkant Voeg geen room en appelsien toe Gebruik veel minder bier"}],"recipeYield":"2 "}