eende filet

2
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ingredienten: eendenfilet sjalotje suiker balsamico azijn bruin bier kippenbouillon maïszetmeel Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 4 eendenfilets met vel peper en zout 1 sjalotje 2 el suiker 0,5 dl balsamico azijn 2 dl bruin bier 1 dl water ½ el PH kippenbouillon eventueel een beetje maïszetmeel om de saus te binden
  • 3
    Voorbereiding
  • 4
    - Neem een braadpan.
    - Kruid de filet met peper en zout en bak zonder gebruik van vetstof. Leg de eendenfilet op de velkant en bak gedurende 8 à 10 minuten. Omdraaien en nog 2 minuten aan de andere kant.
    - Neem de eend uit de pan, giet het vet af en houd enkel het aanbaksel over.
    - Stoof een sjalotje in de pan, voeg 2 eetlepels suiker toe en laat karameliseren.
    - Blus met balsamico azijn en roer het bruine aanbaksel los.
    - Voeg het bier en het water toe.
    - Doe er de PH kippenbouillon in en laat alles tot de helft inkoken.
    - Leg het vlees terug in de saus en laat verder nog even garen.
    - Bind de saus bij met maïszetmeel dat je oplost in een beetje bier.
  • 5 Tips
  • 6 Gebruik een braadpan Doe geen boter in de pan maar bak op de velkant Voeg geen room en appelsien toe Gebruik veel minder bier

eende filet is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische filet met rijst en satésaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Canard A L'orange
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Canard A L'orange
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Confiture d'oignons rouges
120 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bordje Met Drie Amuses
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept